Basisschool in Echten moet zeer waarschijnlijk sluiten

Basisschool ’t Echtenest in Echten (Drenthe) moet waarschijnlijk de deuren sluiten. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft aan Stichting Wolderwijs, waar de basisschool onder valt, laten weten dat de financiering per 1 augustus stopgezet gaat worden. Dat meldt RTV Drenthe.

Op ’t Echtenest zitten minder dan 23 leerlingen. De laatste afgelopen drie jaar begaf de basisschool zich onder de opheffingsnorm. Het aantal van 23 leerlingen is niet hoog genoeg voor DUO om ervoor te betalen. Volgens de basisschool zelf gaat het om een ‘tijdelijke dip’ en ziet het er qua leerlingenaantallen betreft het er voor de komende jaren veel beter uit. Dat komt ook door de geplande nieuwbouw in de wijk Nijstad-Oost in Hoogeveen. En ook in Echten komen er nieuwe woningen bij.

Beroep op minister Wiersma 

Het bestuur en de medezeggenschapsraad (MR) van Stichting Wolderwijs doen nu een beroep op minister Wiersma. “Wij roepen minister Wiersma op om verder te kijken dan efficiëntie en doelmatigheid en te gaan voor een leefbaar Echten. Wij nodigen de minister dan ook van harte uit om in Echten zelf te ervaren wat het belang van een basisschool is in een hechte gemeenschap als de onze”, aldus de voorzitter van de MR.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk