Normal_ca94ba66-4a8e-4040-af8c-23e6b041b986
Leerplatform Squla organiseert in de week van 13 maart de 6de editie van de Leuk Leren Week, samen met UNICEF. Tijdens deze online klassenstrijd leren kinderen dit jaar over belangrijke maatschappelijke thema's. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Leuk Leren Week zijn onder andere: kinderrechten, ondervoeding en onderwijs. Door het spelen van de Leuk Leren Week kunnen kinderen zakjes voedzame pindapasta verdienen voor kinderen die honger lijden. Het doel is om totaal 10.000 zakjes te verdienen. Dit meldt Squla.
De succesvolle Leuk Leren Week zal zich dit jaar afspelen van 13 tot en met 17 maart. Waar de klassen in voorgaande edities tegen elkaar streden, zullen de klassen dit jaar samen strijden met als doel om 10.000 zakjes voedzame pindapasta te verzamelen voor kinderen die honger lijden. Deze zakjes voedzame pindapasta gebruikt UNICEF bij het terugdringen van acute ondervoeding. Sinds 6 maart jongstleden, is Giro 555 een landelijke actie gestart om geld op te halen voor de noodtoestand in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. UNICEF is 1 van de samenwerkende hulporganisaties van Giro 555 en daarom zal UNICEF de opgehaalde zakjes pindapasta ten goede laten komen van Giro 555.
 
Alle klassen van de basisschool kunnen meedoen aan de Leuk Leren Week. Dit jaar bestaat de Leuk Leren Week uit een grote speurtocht door het Squla platform. Aan de hand van aanwijzingen kunnen de klassen twee quizzen vinden die gespeeld kunnen worden: een quiz over een thema van UNICEF en een reguliere quiz (bijv. taal, rekenen, geschiedenis). Na het spelen van deze twee quizzen verdienen ze zakjes voedzame pindapasta voor kinderen die honger lijden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids