Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

Jenaplanschool De Wiekslag uit Drachten en de Piet Bakkerschool uit Sneek zijn de winnaars van de Friese Onderwijsprijs. Gedeputeerde Sander de Rouwe reikte op 20 januari 2017 de prijs uit in het provinciehuis in Leeuwarden. De prijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen. Dit meldt de provincie Friesland.

Jenaplanschool de Wiekslag uit Drachten won de onderwijsprijs voor de activiteiten die de school onderneemt met ouderen van een naastgelegen zorgcentrum. De leerlingen doen tijdens een beweegweek spelletjes met de ouderen. Ook kookt een groep kinderen elke maand met bewoners in het zorgcentrum.
 
De Piet Bakkerschool uit Sneek is een school voor zeer moeilijk lerende en meervoudig beperkte leerlingen. Door het project Leren, Werken en Reizen kunnen leerlingen drie dagen in de week bij een bedrijf werken om ervaring op te doen. De leerlingen krijgen op de leerwerkplek de kans om sociale vaardigheden oefenen en leren zelfstandig te reizen naar hun werk.
 
De publieksprijs in de categorie basisonderwijs werd gewonnen door Jenaplanschool de Wiekslag uit Drachten. De Piet Bakkerschool uit Sneek won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs. 
 
Beide winnende scholen vertegenwoordigen de provincie op 29 maart 2017 bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam. De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt. De ingezonden projecten en uitslagen zijn binnenkort te vinden op www.onderwijsprijs.nl. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids