Normal_rss_entry-57267

Selma Noort heeft met haar boek De zee kwam door de brievenbus de Thea Beckmanprijs 2016 gewonnen. De prijs werd zaterdagochtend uitgereikt in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 1000 euro.

Het winnende boek van 2016 gaat over de Watersnoodramp van 1953 in Zeeland. In het juryrapport krijgt Noort alle lof toegezwaaid voor de wijze waarop ze "erin slaagt om voor haar jonge doelgroep met zo weinig woorden een zo goed lopend verhaal neer te zetten. Je kijkt door de ogen en kruipt in de huid van een nuchter en realistisch achtjarig kind dat het leven, ook in afschuwelijke gebeurtenissen, neemt zoals het komt.''

De volgende boeken waren ook genomineerd voor de Thea Beckmanprijs 2016: De bende van Lijp Kot van Wim Bos, Biezel door Martha Heesen, Het kindertransport door Fedor de Beer, en Mijn moeder is geen heks van Anneriek van Heugten. 

De Thea Beckmanprijs wordt elk jaar uitgereikt voor het beste historische boek voor kinderen van de afgelopen twee jaar. Het ene jaar staan boeken voor kinderen tot 12 jaar in de belangstelling, het andere jaar worden boeken voor kinderen van 12 jaar en ouder genomineerd.
 
Door: ANP en Redactie Nationale Onderwijsgids