Normal_rss_entry-391369

Freek Bartels baalt ervan dat hij bij de uitreiking van de Musical Awards eerder dit jaar zijn docenten niet heeft bedankt. Dat vertelde de 36-jarige musicalstar vrijdag in een gesprek op NPO Radio 1.

"Je denkt van tevoren: ik ga die en die en die bedanken", aldus Bartels. "Maar op het moment dat je je naam hoort en je loopt naar het podium, dan ben je een groot deel meteen kwijt." De acteur kreeg de prijs voor zijn vertolking van inspecteur Javert in Les Misérables.

De acteur bedankte wel zijn ouders. "Ja, dat schoot mij op dat moment te binnen", vertelde Bartels. "Als zij niet hadden toegelaten dat ik zo jong naar piano- en dansles mocht, dan was dit allemaal nooit gebeurd." Maar datzelfde geldt ook voor alle docenten die hem in zijn leven motiveerden en stimuleerden. De acteur studeerde cum laude af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Essentieel

"Docenten zijn zó belangrijk", beklemtoont hij. "Er moet iemand zijn die jou ziet en die in je gelooft en die je verder helpt. Er is in Nederland zo'n scala aan opleidingen voor jongeren. Dat is zo'n ongelooflijke luxe: dat we die middelen hebben en dat we daar gebruik van kunnen maken."

Bartels is nog tot eind van dit jaar te zien in Les Misérables. Daarna zal de musicalster te zien zijn als Judas in de nieuwe Nederlandse versie van Jesus Christ Superstar. De titelrol in het stuk wordt gespeeld door Jeangu Macrooy.

Door: ANP