Normal_cultuur_film__marleen
Cinekid heeft zes Nederlandstalige televisieprogramma's genomineerd voor de Kinderkast vakjuryprijzen van 2016. De prijzen worden ieder jaar uitgereikt tijdens het Cinekid Festival. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. Dit meldt Cinekid.
Dit jaar zijn er 72 televisieprogramma's ingestuurd. De vakjury, bestaande uit Akwasi, Evelien Bosch, Mees Peijnenburg, Marjolein Rietveld en Benthe Forrer, selecteerde daaruit de genomineerden. Naast deze titels is de vakjury ook verantwoordelijk voor de shortlist van programma's die langs scholen in alle 12 provincies reist. In dit traject beoordelen meer dan 2000 kinderen de geselecteerde producties. Het programma met de hoogste score wint vervolgens de publieksprijs.
 
De vakjury heeft de volgende programma's genomineerd in de categorie fictie: 
Alleen op de wereld / Regie: Margien Rogaar & Steven Wouterlood / Lemming Film / VPRO
Trollie / Regie: Gert Embrechts / Nijenhuis & Co & Zilvermeer Productions / KRO-NCRV
Voetbalmeisjes / Regie: Sia Hermanides & Alieke Saarloos / BosBros / AVROTROS
 
Deze televisieprogramma's zijn genomineerd in de categorie non-fictie:
1Minuutje Natuur / Regie: Stefanie Visjager & Katinka Baehr / Radiomakers Desmet & NTR
Een jaar zonder mijn ouders / Regie: Els van Driel / EO
Snapje / Regie: Mascha Halberstadt / NTR
 
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 21 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam maakt Cinekid de winnaars van de Kinderkast vakjury- en publieksprijzen bekend. 
 
Genre overstijgend wordt uit de 72 inzendingen ook de Gouden Cinekid Kinderkast uitgeloofd. De winnaar van deze prijs ontvangt een geldbedrag van 7.500 euro. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids