Logo_universiteit_utrecht_logo_smal

In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe prijs in het leven geroepen ter bevordering van kwaliteit in het hoger onderwijs. De Global Teaching Excellence Award wordt uitgereikt aan de universiteit die het meest toegewijd is aan het onderwijs en een strategie heeft die leidt tot excellentie in onderwijs. Van de 27 genomineerde universiteiten is de Universiteit Utrecht de enige Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Dit meldt Universiteit Utrecht.

Alle hoger onderwijsinstellingen uit de hele wereld konden zich aanmelden voor de prijs. Een internationale jury van deskundigen uit het hoger onderwijs heeft de aanmeldingen beoordeeld en uiteindelijk 27 genomineerd, waaronder de Universiteit Utrecht. Voor de nominatie moest de universiteit uitblinken in drie thema’s, namelijk onderwijsleiderschap, het onderwijs zelf, en de studentondersteuning.
 
Rector magnificus Bert van der Zwaan: “We hebben een lange traditie van het investeren in en waarderen van goed onderwijs en docentschap. (...) Het is fantastisch dat wij met deze nominatie ook internationaal erkend worden voor commitment voor onderwijs”. 
 
De uitreiking van de Global Teaching Excellence Award vindt plaats op 4 september in Londen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids