Logo_logo_rookvrij_generatie

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseren dit jaar weer de Rookvrije Generatie Awards. Het doel ervan is om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om zelf te gaan roken. Personen en organisaties die zich hiervoor inzetten, kunnen nog tot het einde van deze maand worden aangemeld om in aanmerking te komen voor zo'n award. Dat melden Gezonde School en Rookvrije Generatie.

De initiatieven in aanmerking komen om te worden aangemeld, worden opgedeeld in diverse categorieën, te weten gemeenten, scholen, sportverenigingen, personen, recreatie en zorg.  De initiatieven kunnen nog tot en met 31 januari worden genomineerd via de site van Rookvrije Generatie.

Nadat de deadline voor aanmelding is verstreken, wordt een aantal nominaties geselecteerd. Op deze selectie kan vervolgens vanaf februari gestemd worden. De publieksstemmen en de vakjury bepalen elk voor 50 procent wie er uiteindelijk met een prijs naar huis gaat. Dit zal begin maart bekend worden gemaakt.

De preventie van roken, alcohol en drugs speelt op middelbare scholen en mbo’s een belangrijke rol binnen het project Gezonde School.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids