Normal_vuur_brand2434

Leerlingen van de Koningin Emmaschool in Apeldoorn kunnen weer naar school op hun vertrouwde locatie. Door een brand in namiddag van Oudejaarsdag kon er door rook- en roetschade vijf maanden geen les worden gegeven in het gebouw. De afgelopen tijd is de school opgeknapt en kunnen de kinderen terugkeren. Dat meldt de NOS. 

De brand ontstond vermoedelijke doordat een kind vanaf het dak van de school vuurwerk in de ventilatieschacht gooide. Daardoor vatte een kopieerapparaat in de ruimte daaronder vlam. Een paar dagen later heeft een verdachte zichzelf bij de politie gemeld.

De leerlingen hadden een week vrij door de schade aan het gebouw. Daarna kregen de kinderen les in een leegstaand schoolgebouw vier kilometer verderop. Vanwege de grote afstand mochten ze met bussen naar de tijdelijke locatie.

Nu kunnen de leerlingen weer te voet of met de fiets naar school. "Vandaag beginnen we de dag met het hijsen van de vlag”, zegt schoolleider Matine van Metelen. “Daarna mogen alle ouders en kinderen de vernieuwde school bewonderen." 

© Nationale Onderwijsgids