Normal_copyright_stockfreeimages_leerling_studie_lezen_leren_huiswerk

Vanaf januari 2016 krijgen 45 basisscholen een half schooljaar een eigen Schoolschrijver. Dit is een kinderboekenschrijver die het leesplezier en de woordenschatontwikkeling gaat bevorderen bij kinderen. De provincies Groningen en Friesland doen hieraan voor de eerste keer mee. Dit meldt RTV Noord.

In Groningen zijn tien basisscholen die meedoen aan dit traject. Zij krijgen een half jaar lang elke week een Schoolschrijver in de klas. Deze kinderboekenschrijver moet de kinderen nieuwsgierig maken naar verhalen en taal en hen enthousiast maken voor lezen en schrijven. 
 
Schoolschrijfster Fabien van der Ham komt een half jaar naar een basisschool in Delfzijl. Van der Ham: "Ik ga met de kinderen teksten schrijven, verhalen bedenken en boeken presenteren. Bij mij ligt de nadruk niet op foutloos te leren schrijven, integendeel. Ik zet juist hoog in op creativiteit. Als schrijven en lezen leuk wordt, komt een juiste spelling vanzelf om de hoek kijken.”
 
De Schoolschrijver is een samenwerking tussen Stichting Biblionet en het basisonderwijs. Vanaf deze maand krijgen 45 basisscholen in 24 gemeenten verspreidt over vier provincies een half jaar lang een eigen schoolschrijver. Hiermee worden negenduizend leerlingen bereikt.
 
© Nationale Onderwijsgids