Normal_tandarts_tanden_gebit__2_

Op 20 maart is het World Oral Health Day. In de Amsterdamse RAI wordt op deze dag speciaal voor pre-pubers een evenement georganiseerd waar hun mond en gebit centraal staan. Tijdens ToothCamp 2015 wordt op een voor hen aantrekkelijke manier met muziek, theater en proefjes aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van hun gebit en waarom ze daar goed voor moeten zorgen. Dit meldt ToothCamp.

Initiator van Toothcamp is Ira van Eelen. Zij werkt in de tandheelkundige branche en wil leerlingen van groep 8 op een prikkelende manier laten zien waarom een gezonde mond zo belangrijk is. Nog net voor ze naar het middelbaar onderwijs gaan. Niet alleen voor een mooie tandpasta glimlach en een frisse adem, maar voor hun totale gezondheid een leven lang.

Kinderen van nu zouden niet meer bang zijn voor de tandarts. Een gaatje wordt snel en pijnloos gevuld en daarna zie je er eigenlijk niks meer van. Daardoor wordt haast vergeten hoe belangrijk het is om je mond en gebit goed te verzorgen en gaatjes te voorkomen. Juist door pubers. Terwijl hun nog uithardende gebit juist extra gevoelig is voor gaatjes tot hun 22e. Op de ToothCamp kunnen de scholieren door natuur en scheikunde proefjes doen, bijvoorbeeld met infrarood licht ontdekken waar ze vergeten te poetsen en zelf een tandartsboor bedienen. Toothcamp 2015 is op 20 maart van 12.00 tot 15:00 uur in de RAI. Deelnemen is gratis.

© Nationale Onderwijsgids