DJ's van radiozender 100% NL maken zelf doorstroomtoets van groep 8

Giorgio Hokstam en Ingrid Jansen van de ochtendshow van radiozender 100% NL gaan de doorstroomtoets voor kinderen in groep 8 maken. Dat heeft het station dinsdag bekendgemaakt.

"Als jij nu zo'n toets zou moeten maken", vroeg Giorgio aan Ingrid in de ochtendshow. "Hoe zouden we het doen nu? Kunnen we dat niet uitzoeken?" Ingrid reageerde daarop dat je zou denken "dat moet je inmiddels allemaal wel weten", maar gaf ook toe dat ze bijvoorbeeld geen idee heeft hoe ze de wortel van een getal moet trekken.

Advies en bijles 

Op woensdag 7 februari zullen de twee presentatoren de toets doen, en tot die tijd bellen ze met leerlingen uit groep 8, oud-klasgenoten en -docenten om advies en bijles te krijgen. Een dag later horen ze in hun programma Goedemorgen 100% NL wat de uitslag is.

Doorstroomtoets 

Kinderen in groep 8 van de basisschool kunnen sinds maandag voor het eerst de zogeheten doorstroomtoets doen. De toets is de opvolger van de eindtoets, die vaak CITO-toets werd genoemd. De toetsperiode duurt drie weken en vindt nu eerder in het jaar plaats, waardoor er meer tijd is om het middelbare schooladvies eventueel aan te passen of nog bepaalde kennis bij te spijkeren.

Door: ANP