Logo_download__2_

Evangelische basisschool De Rots in Ede mag geen formele herstart maken. De basisschool heeft niet genoeg leerlingen. De gemeenteraad van Ede keurde een formele herstart goed, maar het ministerie van Onderwijs steekt hier nu een stokje voor. Dit meldt de Gelderlander. 

Basisschool De Rots had nu 200 leerlingen moeten hebben. Omdat er momenteel echter maar 193 leerlingen ingeschreven staan, voldoet de school niet aan de gestelde leerlingennorm. Dit houdt in dat de school niet zelfstandig verder mag. De gemeenteraad van Ede besloot echter een formele herstart van de basisschool, die in augustus 2010 van start ging, goed te keuren. Via een brief aan staatssecretaris Sander Dekker laat het ministerie van Onderwijs echter weten geen uitzondering te willen maken voor de school. De herstart is afgekeurd. 
 
Dit houdt in dat het voor de school vrijwel onmogelijk is om zelfstandig voort te bestaan. Desondanks denkt directeur Hielke Doetjes niet dat het besluit betekent dat de school moet sluiten. De Rots hoopt te blijven te bestaan door samen te gaan werken met andere scholen of door een scholenkoepel aan te gaan. "We gaan volgende week weer in gesprek met de gemeente Ede," aldus Doetjes. 
 
© Nationale Onderwijsgids