Derde Krajicek Playground in gemeente Ede

Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid komt er een derde Krajicek Playground aan de Sint Hubertus. Initiatiefnemer Kiki Musampa, oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner opent vrijdag 29 april rond 16.00 uur de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt. Dat meldt de Krajicek Foundation.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation. De opening van de Krajicek Playground wordt een echt wijkfeest. Tot 18.00 uur zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten en er zijn hapjes en drankjes.

Multifunctionele sportvelden 

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation door heel Nederland Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Scholarshippers 

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. Zij zetten zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Zo begeleiden zeer gemotiveerde jongeren uit de wijk zelf de activiteiten en werkt dit voor de hele buurt positief. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

Door: Nationale Onderwijsgids