Logo_questplay

Maandblad Quest breidt haar aanbod uit met een verzameling educatieve spellen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Onder de noemer Questplay worden in een app 27 games gelanceerd die aansluiten bij de leerlijnen van het voorschoolse en basisonderwijs in Nederland. Dit meldt INCT. 

Volgens Thomas Hendriks, hoofdredacteur van Quest, gaan 'Educatie en Quest goed samen.' Hoewel het blad zich richt op volwassen lezers wordt het volgens Hendriks in het voortgezet onderwijs vaak gebruikt als huiswerk. Questplay is het eerste online initiatief om het educatieve aanbod uit te breiden en richt zich op jonge kinderen van 2 tot 6 jaar.
 
Ouders kunnen via Questplay in de gaten houden welke vorderingen hun kind maakt in de spellen. Omdat de games adaptief van aard zijn (ze volgen het leertempo van het kind) kunnen ouders via het Dashboard inzicht krijgen in wat wel en niet goed gaat. Zo kunnen zij inspelen op de leerbehoefte van een kind en hierbij ondersteuning bieden. 
 
Questplay is in eerste instantie alleen beschikbaar op de iPad, maar wordt ook gelanceerd voor Android. Ouders kunnen een gratis proefabonnement afsluiten, daarna moet er betaald worden voor de app.
 
© Nationale Onderwijsgids