Educatieve app laat grootouders voorleesverhaaltjes inspreken voor kinderen

Nu de basisscholen de draad weer oppakken komt er langzaamaan  structuur en regelmaat in de week voor gezinnen in Nederland. Dit geldt niet voor de opa’s en oma’s. Edu Play Book, een educatieve app voor kinderen, biedt nu in de app aan dat opa’s en oma’s gratis een avontuurlijk voorleesverhaal kunnen inspreken en opsturen aan hun kleinkinderen. Speciaal in deze tijd worden vijfentwintig originele voorleesverhaaltjes gratis in de app aangeboden. Dit meldt Edu Play Book.

Edu Play Book hoopt hiermee een oplossing te bieden voor het verminderde fysieke contact dat grootouders momenteel met hun kleinkinderen hebben. Via tablet of smartphone is de Edu Play Book app gratis te downloaden. Wanneer je de app opent, kun je het verhaal kiezen dat je wilt opnemen. Je leest het verhaal voor en verstuurt de opname. Ouders of kinderen kunnen ook zelf hun favoriete verhaal kiezen en deze via whatsapp of e-mail sturen naar hun oma of opa. Die ontvangen dan een uitnodiging met een instructievideo.
 

Over Edu Play Book

De Edu Play Book app is een educatieve app voor kinderen tussen de drie en acht jaar oud, bestaande uit educatieve minigames en meer dan honderd voorleesverhalen. Naast de verhaaltjes biedt de app educatieve spellen over onder andere taal, rekenen en tellen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids