Normal_homo_gay

(Novum) - Zeven prominente Rotterdammers die namens de gemeente homoseksualiteit bespreekbaar maken op onder meer scholen en sportclubs, stoppen er per 1 januari mee. Ze vinden dat het gemeentebestuur te weinig betrokkenheid toonde. Zorgdirecteur Joke Ellenkamp, een van de ambassadeurs, noemt het project dat in 2010 begon overigens wel een succes.

"Alleen al omdat de functie ingesteld werd. De gemeenten Capelle aan den IJssel, Alkmaar en Schiedam zijn er daarna ook mee gestart. De eerste anderhalf jaar hebben we ook succesvol scholen bezocht", aldus Ellenkamp dinsdag in een interview met Trouw. Maar volgens haar is de steun vanuit de gemeente al een paar jaar 'zeer beperkt' en onder de huidige wethouder Ronald Schneider van Leefbaar Rotterdam verder afgebrokkeld.

Ook bij sportclubs was het voor de homo-ambassadeurs lastig. "Bij een kleine voetbalclub kregen we te horen dat het onderwerp homoseksualiteit bij die vereniging toch niet speelde", aldus Ellenkamp. Bij grote clubs als Feyenoord en Sparta heerst volgens haar dezelfde mentaliteit.