BMX
23 basisschoolleerlingen van OBS de Spil in Klazienaveen gaan komende vrijdag naar het Nationale Sportcentrum Papendal. Daar gaan zij kennismaken met de sporten BMX en rolstoelbasketbal. Het uitstapje naar de topsportfaciliteit is onderdeel van het project ‘Klazienaveen, sport en leefbaarheid’ van de gemeente Emmen en adviesbureau STAMM, zo meldt het adviesbureau. 
 
De kracht van sport en bewegen is enorm. Het verbetert de gezondheid, is van positieve invloed op de eigenwaarde en bevordert ontmoeting en integratie. In het project zoekt STAMM naar manieren om sport en bewegen zo in te zetten, dat het niet alleen bijdraagt aan het verhogen van de sportparticipatie, maar ook aan het realiseren van doelstellingen op de terreinen van Volksgezondheid, Wmo en de Wet Werk en Bijstand. 
 
Gedachten achter de WMO zijn onder meer: ‘Iedereen doet mee’ en ‘Iedereen kansrijk’. Om die reden gingen de leerlingen van OBS De Spil aan de gang met talentontwikkeling. Iedereen heeft talenten en door ze te benutten kun je optimaal meedoen aan de samenleving. De leerlingen inventariseerden wat ze later willen bereiken en wat daarvoor nodig is. Vorige maand maakten alle leerlingen een afspraak met Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband over hoe zij de komende periode een volgende stap gaan zetten met hun talent.
 
© Nationale Onderwijsgids