Humanity House
Neem op een verrassende en interactieve manier je leerlingen mee in de wereld van een vluchteling. Een reis door het Humanity House laat je ervaren hoe het is om te moeten overleven in een gebied waar een conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden.
 
Voordat leerlingen beginnen aan de ervaringsreis start de incheck procedure bij de balie van het Humanity House. Hier worden alle leerlingen met voor- en achternaam geregistreerd en nemen we een foto. De gegevens maken de ervaringsreis persoonlijk. Na het inchecken krijgen ze een registratieformulier en een badge mee. Op het formulier staat een nummer en als dit nummer in het rood verschijnt, mogen ze beginnen aan hun ervaringsreis (er zit 2 minuten tussen elke leerling).
 
Tijdens het wachten kunnen leerlingen luisteren naar het verhaal van Zainab, een vluchteling uit Somalië. De leerlingen maken in duo’s de reis door het museum. Het registratieformulier wordt ook in echte noodsituaties gebruikt. Overlevenden kunnen zichzelf laten registreren in het archief en hier ook laten weten wie zij zoeken. Zo worden families en andere personen in noodsituaties herenigd.
 
Heb je interesse in dit programma? Of heb je nog een vraag? Neem contact op met de afdeling Educatie via educatie@humanityhouse.org.
Voor het gehele educatie aanbod verwijs ik je graag door naar http://humanityhouse.org/educatie/
 
 
(Dit is een advertorial)