Normal_zwemles__kind__zwemvaardigheid__zwemmen__schoolzwemmen

Ook het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) pleit voor zwemles voor asielzoekers. Al tijdens de integratie zouden vluchtelingen moeten leren zwemmen. Voor nu worden de bestaande zwemprogramma’s voor asielzoekers nog eens extra tegen het licht gehouden. Dit meldt RTV Noord.

Er bestaan al wel zwemprogramma’s voor vluchtelingen. Als asielzoekers voor het eerst in Nederland komen gaan ze naar Ter Apel. Daar krijgen ze voorlichting over veilig zwemmen en de gevaren van zwemmen in open water. Op verschillende opvanglocaties in Nederland krijgen kinderen in de basisschoolleeftijd zwemles aangeboden en ook voor volwassenen is het mogelijk zwemles te volgen. Jongeren vallen hierbij echter een beetje buiten de boot. 
 
Ook de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) wil zwemles voor asielzoekers en een betere informatievoorziening over de gevaren van zwemmen. Beide organisaties doen deze uitspraak naar aanleiding van de verdrinking van een zestienjarige Syrische jongen in een zwembad in Venlo eerder deze week.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids