Normal_vluchteling_asielzoeker_jongen

Vluchtelingen die de mogelijkheid hebben gekregen hier een opleiding in het hoger onderwijs te volgen hebben een sterke motivatie om deze met succes af te ronden. Dat blijkt uit interviews met studenten door de Radboud Universiteit en Zuyd Hogeschool in opdracht van UAF, de stichting voor vluchtelingstudenten. Dit meldt UAF.

De onderzoekers van het Radboud en Zuyd Hogeschool spraken vluchtelingstudenten van diverse opleidingen en studiejaren. Hun hoge motivatie blijkt uit de doelgerichtheid, zelfdiscipline en het doorzettingsvermogen om van hun studie een succes te maken. Zo durven zij tijdens colleges om extra uitleg te vragen en benaderen mede-studenten voor hulp. De meeste studenten lukt het om goede contacten en vriendschappen op te bouwen met hun Nederlandse mede-studenten.

Aan den andere kant spelen er ook problemen die het studeren voor de vluchtelingen juist bemoeilijken, zoals trauma's, zorgen om familie en heimwee. De studenten weten echter goed waat ze terecht kunnen voor hulp bij deze problemen.

Lees hier het volledige rapport over het onderzoeker

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids