Normal_logopedie_taal_tos_taalontwikkeling_speciaal_onderwijs

De gemeente Ede stelt een speciale taaldocent aan die Nederlandse les komt geven aan vluchtelingenkinderen in het basisonderwijs. De docent gaat bovendien ondersteuning bieden aan docenten in het voortgezet onderwijs bij taalactiviteiten. Het doel van het inzetten van de extra docent is om te voorkomen dat deze groep kinderen voortijdig de school verlaat. Dat meldt de Gelderlander.

De gemeente hoopt dat de kinderen dankzij succes op school beter worden in het Nederlands, zodat ze na hun schoolperiode een grotere kans hebben om hun diploma te halen. Zeker nu het aantal kinderen van vluchtelingen de laatste jaren sterk is toegenomen, wil de gemeente extra ondersteuning bieden. Sinds 2015 is deze groep kinderen gegroeid van 30 naar 150.

De taallessen van de extra docent zijn bedoeld voor kinderen die vanuit de opvangklas of een internationale schakelklas het reguliere onderwijs binnenstromen en extra taalles goed kunnen gebruiken. Voor het project is een nog onbekend extra geldbedrag beschikbaar gesteld door de gemeente Ede.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids