De drie genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2020 zijn bekend

Op 9 juni 2021 wordt de Prijs van de Jonge Jury 2020 uitgereikt. De drie genomineerden zijn: Fake trip (Margje Woodrow), Je hebt één nieuwe volger (Chinouk Thijssen) en Genadeloos (Jennefer Mellink). Tot 3 mei konden scholieren in het voortgezet onderwijs stemmen op hun favoriete boek. Dit meldt Stichting Lezen.

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor deze twintigste editie werden de leerlingen uitgedaagd om één of meer Leestips te lezen, die waren aangedragen door tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot en met 3 mei stemden ruim 10.000 scholieren op één van deze titels of op een ander jeugdboek uit 2020. 
 
Dit waren de drie boeken met de meeste stemmen:
  • Fake trip – Margje Woodrow (Uitgeverij De Fontein)
  • Genadeloos – Jennefer Mellink (Luitingh Sijthoff)
  • Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen (Clavis Uitgeverij)
 
Zij maken kans op de Prijs van de Jonge Jury 2021. Deze wordt uitgereikt op woensdag 9 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury. Net als vorig jaar presenteert Oscar Kocken die dag van 14.00 tot 15.00 uur de uitreiking via een online tv-programma.
 
Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids