Lespakket voor middelbare scholieren over effect van oorlog op leeftijdsgenoten

De musical Soldaat van Oranje en de organisatie War Child lanceren een lespakket voor middelbare scholen. Met dit initiatief hopen de musical en de hulporganisatie meer bewustwording onder tieners te genereren over het effect van oorlog op leeftijdgenoten. De lancering vindt donderdag plaats tijdens een speciale benefietvoorstelling van Soldaat van Oranje: De Musical.

"Gezamenlijk vragen we aandacht voor de gevolgen van oorlog op een leven én roepen we op om kinderen in oorlog nú te steunen", stelt directeur Ernst Suur van War Child. "Op een inspirerende manier hopen we de leerlingen aan te moedigen om zelf iets bij te dragen voor leeftijdsgenoten die nu opgroeien in oorlog. Want als wij niets doen, wie dan?"

Meerdere modules 

Het lesconcept bestaat uit meerdere modules en kan voor diverse pakken worden gebruikt. Leerlingen kunnen ook de musical bezoeken, tegen gereduceerd educatietarief. De modules kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld de vakken Nederlands, burgerschap, CKV, geschiedenis en Mens&Maatschappij.

Lespakketten downloaden via Soldaat van Oranje en War Child 

Docenten kunnen de pakketten downloaden via de websites van Soldaat van Oranje: De Musical en War Child. De allereerste voorstelling van Soldaat van Oranje: De Musical was in oktober 2010. Het is de langstlopende voorstelling ooit met de meeste bezoekers in de Nederlandse theatergeschiedenis. De musical vertelt over de oorlogsjaren van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema.

Door: ANP