Normal_niet_voor_nieuwsitems_vereniging_openbaar_onderwijs

Van 18 tot en met 22 maart 2019 is de jaarlijkse School!Week, de week waarin de openbare en algemeen toegankelijke scholen in heel Nederland op basis van hun kernwaarden laten zien waar zij voor staan. Het thema van dit jaar is: ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. Dit meldt Vereniging Openbaar Onderwijs.

De School!Week is een jaarlijks terugkerend initiatief waarmee het unieke karakter en de kernwaarden van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs onder de aandacht gebracht worden. Het motto van de School!Week is zoals elk jaar 'Ik ben welkom!'.
 
Onder het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’ organiseren scholen door het hele land tijdens deze week activiteiten om de nadruk te leggen op het positieve imago en de noodzakelijke maatschappelijke taken van het openbaar onderwijs in Nederland. 
 
Ook staan drie centraal georganiseerde activiteiten op het programma, namelijk de landelijke opening in Assen, waarbij leerlingen van het openbaar en voortgezet onderwijs met elkaar in debat gaan over actuele ontwikkelingen. Op 20 maart is er een studiedag voor pabo-studenten, leerkrachten en andere geïnteresseerden bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ter afsluiting is er op 22 maart voor de groepen 7 en 8 en brugklassers een kinderconferentie in het Limburgs Museum in Venlo. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids