Normal_photo20190122132705

Alcarta online is de winnaar van de NOT Innovatie Award 2019. De gratis online atlas won de publieksprijs in de categorie voortgezet onderwijs. De Innovatie Awards 2019 werden vandaag op de NOT 2019 uitgereikt aan de meest vernieuwende initiatieven voor het Nederlandse onderwijs. Dit meldt ThiemeMeulenhoff.

Alcarta is de nieuwe wereldatlas voor het aardrijkskundeonderwijs, waarvan naast een gedrukte versie ook een online versie op de markt is gebracht. Inmiddels gebruiken bijna 13.000 leerlingen en docenten Alcarta online dagelijks in de les. 
 
In Alcarta online zijn alle kaarten op computer en digitaal schoolbord in detail te bekijken binnen een persoonlijke werkomgeving. De online atlas is voorzien van praktische navigatie en bevat slimme koppelingen naar Google Streetview en Google Earth. Elke afzonderlijke kaart is te openen in Google Earth, waardoor deze zichtbaar wordt in de context van de wereld. Een redactie voorziet de kaarten regelmatig van aanvullende actuele content. Aan de nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids