Normal_internet__pc__muis__computer__ict

Vandaag werden op de NOT 2019 de Innovatie Awards 2019 uitgereikt. De publieksprijs voor het meest innovatieve onderwijsproduct of -dienst in de categorie MBO is voor Studiereader. Dit meldt de Jaarbeurs.

Studiereader, dat uitgaat van uitgeverij Deviant, is de publieksprijs op MBO-gebied. Dit is een interactieve online leeromgeving voor effectief taal- en rekenonderwijs. Het helpt leerlingen om naast grip te krijgen op wát ze leren, ook te begrijpen hóe ze leren.
 
Voor de publieksprijs dongen 62 ingezonden diensten en producten mee. Het Complimentenspel is winnaar in de categorie PO, Alcarta Online is publiekswinnaar in de categorie VO.
 
Enkele andere diensten en apps die tot de tien laatste genomineerden behoorden betreffen de Cavatina, een buitenxylofoon met regenboogkleuren die kinderen het instrument op kleur leren spelen. Of CT-lijn, dat leerkrachten met behulp van tutorials en meegeleverde handleidingen begeleidt op het gebied van computional thinking. Meer informatie over de winnaars en andere genomineerden vind je op www.not-online.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids