Normal_geld__stapel__munten

De Ida Gerhardt Academie, een nieuwe middelbare school die zich wil vestigen in Deventer, krijgt geld van de gemeente om zelf een locatie te vinden. Lange tijd konden de school en de gemeente het niet eens worden over huisvesting en beide partijen stonden verscheidene keren tegenover elkaar bij de rechter. Dit meldt de Stentor.

De Ida Gerhardt Academie kreeg in 2014 toestemming van het ministerie om zich in Deventer te vestigen. Bij nieuwe scholen is de gemeente wettelijk verplicht te zorgen voor huisvesting. De school was het echter niet eens met het voornemen van de gemeente eerst een klein pand te zoeken om eventueel aanvullende huisvesting te zoeken als de school zou groeien. De rechter gaf de school gelijk, wat betekende dat de gemeente direct op zoek moest naar een pand met ruimte voor 537 leerlingen.
 
De gemeente is nu met het bestuur overeengekomen dat zij zelf op zoek gaan naar een geschikte locatie. Daarvoor krijgt de school financiering op basis van het aantal leerlingen. In totaal dat de gemeente 807.000,- euro gaan kosten. De Ida Gerhard Academie wil in 2019 opengaan.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids