De Nieuwste School dreigt onder minimum leerlingenaantal te komen

Het duurt nog twee jaar voordat De Nieuwste School naar een tijdelijk gebouw kan verhuizen. Dit lijkt een negatief effect te hebben op het aantal nieuwe aanmeldingen. Op de plek waar de school nu staat, komt nieuwbouw. Maar de bouw ervan kan pas van start als de school een tijdelijk gebouw heeft gevonden. De gemeente Tilburg heeft er eentje op het oog, maar deze komt pas over twee jaar beschikbaar. Afgelopen schooljaar kreeg de instelling al minder aanmeldingen en als dit doorzet, dreigt de school onder het minimale toegestane leerlingenaantal uit te komen. Dit meldt Omroep Tilburg. 

Pas vanaf 2028 krijgen leerlingen les in het nieuwe pand, maar het traject ernaartoe zorgt nu al voor minder aanmeldingen. Leerlingen zitten nu nog in het oude schoolgebouw en gaan over ongeveer twee jaar naar een tijdelijk deel in een ander deel van Tilburg. Voor veel leerlingen is dit deel lastig te bereiken met het openbaar vervoer.

Geen perspectief op fijn schoolgebouw

Volgens raadslid Jort Molenaar van de lokale D66 hebben sommige leerlingen hun hele middelbareschooltijd misschien geen perspectief op een fijn schoolgebouw. Door het afnemende leerlingenaantal is het nog maar de vraag of De Nieuwste School straks nog bestaansrecht heeft. En dat terwijl de school juist nieuwe huisvesting laat bouwen vanwege de jarenlange overschrijding van het aantal aanmeldingen dan plekken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky