Normal_ipad__tablet__onderwijs__docent__leerling__uitleg__ipad_onderwijs__digitaal

Ook Sneek krijgt een eigen tienerschool. In september 2018 opent Tienerschool Sneek de deuren voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Dit meldt Omrop Fryslân.

Het gaat om een initiatief van de stichting Nieuw Onderwijs Sneek (NOS), openbare onderwijskoepel Odyssee en scholengemeenschap Magister Alvinus in Sneek. Op de Campus Simmerdyk komen ruim 33 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 te zitten. Op de locatie zijn kook-, techniek- en sportvoorzieningen beschikbaar. Het team professionals dat Tienerschool Sneek gaat starten is in april geselecteerd. Bedrijven uit de regio worden actief betrokken bij het onderwijs op Tienerschool Sneek doordat tieners bijvoorbeeld op bedrijfsbezoek gaan of doordat er iemand uit het bedrijfsleven zijn opgedane kennis en ervaring komt delen.
 
De tienerscholen zijn in het leven geroepen om de kloof tussen het primair onderwijs en het voorgezet onderwijs te verkleinen. Kinderen van 10 tot 14 jaar volgen daar de laatste twee jaren van de basisschool en de eerste twee van het voortgezet onderwijs. Hierdoor krijgen zij meer tijd om zichzelf te ontwikkelen en een weloverwogen keuze te maken voor het schoolniveau wat bij hen past. Niet alle leerlingen zijn aan het einde van groep 8 hier al toe in staat. Daarnaast kan de tienerschool voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben in het onderwijs ook een goede oplossing zijn. Zij kunnen dan alvast kennismaken met lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs.
 
Een paar maanden geleden sprak de Nationale Onderwijsgids met senioradviseur en onderwijsexpert Lenie van Lieverloo van KPC Groep over de ontwikkelingen en toekomst van de tienerschool in Nederland. Nieuwgierig geworden? Lees het hier!
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids