Normal_meisje_tiener_jongere_lezen_boek

De drie nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury zijn bekend. Op de Dag van de Jonge Jury, op 6 juni, wordt deze prijs uitgereikt aan Natasza Tardio, Mel Wallis de Vries of Rob Ruggenberg voor het beste, oorspronkelijk Nederlandstalige, jeugdboek. Dit meldt Leesplein. 

De drie genomineerde boeken voor de Prijs van de Jonge Jury zijn: ‘Afgesloten’ van Natasza Tardio, ‘Pijn’ van Mel Waliis de Vries en ‘Piratenzoon’ van Rob Ruggenberg.
 
Stichting Lezen en Passionate Bulkboek willen met de Jonge Jury ervoor zorgen dat jongeren met plezier lezen en een mening hebben over de boeken die ze lezen. De Jonge Jury is de enige publieksprijs voor het Nederlandstalige jeugdboek. De leerlingen stemmen op hun favoriete boek en bepalen daarmee welke schrijver de Prijs van de Jonge Jury wint. De elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap worden in de klas behandeld met het daarbij behorende lesmateriaal dat aansluit op elke methode Nederlands.
 
De uitreiking van de prijs vindt plaats op de Dag van de Jonge Jury, de feestelijke afsluiting van De Jonge Jury. Op dit eendaagse festival staan jeugdboeken en auteurs centraal. Leerlingen volgen workshops en gaan in gesprek met hun favoriete auteurs. Scholen kunnen met leerlingen deelnemen aan het evenement in TivoliVredenburg in Utrecht of het festival in het eigen klaslokaal vieren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids