Normal_schooltas__vo__po__schoolspullen__schoolbenodigdheden

De middelbare scholen in heel Nederland zijn inmiddels weer begonnen, maar duizenden leerlingen wachten nog op hun schoolboeken. Van Dijk Educatie in Kampen, de grootste leverancier van schoolboeken in Nederland, heeft grote leveringsproblemen. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Volgens van Dijk zijn er zo’n 7500 scholieren die nog wachten op één of meerdere boeken. Wie de leverancier belt, krijgt een automatische boodschap te horen waarin het bedrijf de problemen erkent. Het bedrijf wijt de problemen met de te late levering grotendeels aan de scholen en de leerlingen zelf. Zij zouden te laat hun bestellingen doorgeven, waardoor het bedrijf de boeken niet op tijd kan leveren. Volgens woordvoerder Martin van Putten kreeg Van Dijk nog drieduizend bestellingen binnen, vlak voor de scholen in het noorden van Nederland weer begonnen. Daarnaast is de bezetting ook een probleem: elk jaar worden zo'n 4000 uitzendkrachten ingehuurd om de grote hoeveelheid bestellingen te verwerken, maar dit jaar zijn er 400 uitzendkrachten minder aan het werk dan voorgaande jaren.
 
De VO-raad is op de hoogte van de leveringsproblemen en wil in gesprek met Van Dijk. Van Dijk Educatie in Kampen is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor meer dan twee derde van het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. In totaal gaat het jaarlijks om elf miljoen lesboeken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids