schoolboekenleverancier

Schoolboekenleverancier Iddink is getroffen door een gijzelsoftware. Iddink is een organisatie die niet alelen schoolboeken verkoopt, ze leveren ook digitaal lesmateriaal aan scholen. De organisatie heeft zelf bekendgemaakt dat ze zijn gehackt. Dat meldt de NOS.

Een groot aantal bankgegevens en persoonlijke informatie van leerlingen, scholen en ouders die ooit iets hebben besteld bij Iddink zijn mogelijk gestolen door de hackers. Iddink had zaterdag 13 april ook geen toegang meer tot de eigen systemen. Het gekochte lesmateriaal is overigens wel gewoon te gebruiken en het leerlingenvolgsysteem Magister werkt normaal.

Cactus 

Klanten van Iddink zijn inmiddels op de hoogte van het voorval. Volgens de leverancier zit de criminele cybergroep Cactus achter de hack.

Schoolboeken en digitaal lesmateriaal 

Iddink is een van de grootste leveranciers op het gebied van schoolboeken en digitaal lesmateriaal in Nederland voor het voortgezet onderwijs. Zo’n 300.000 leerlingen en 300 scholen in Nederland maken gebruik van de boeken en het lesmateriaal van Iddink.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk