Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Middelbare scholieren dingen aanstaande donderdag mee naar de Nationale Cordaid Profielwerkstukprijs 2017. In het Tropenmuseum in Amsterdam zullen de vier finalisten hun profielwerkstuk pitchen aan een deskundige jury. De scholieren maken kans op een bedrag van 2500 euro en een reis naar een Cordaid project. Dat meldt Cordaid.

Ieder jaar maken scholieren in hun eindexamenjaar een profielwerkstuk over een onderwerp naar keuze. Kiezen ze een onderwerp waar de maatschappelijke betrokkenheid van afspat, dan maken ze kans op de Nationale Cordaid Profielwerkstukprijs. Ook dit jaar ontving Cordaid weer tientallen inzendingen.

Zo heeft de 17-jarige Avigal Wildschut uit Hilversum een muziekevenement voor asielzoekerskinderen uitgedacht: Avigal: "Ik heb het zelf vooral als bijzonder ervaren dat ik überhaupt de mogelijkheid heb gekregen om dit in praktijk te brengen. Ik vind het bijzonder dat ik werkelijk in contact ben geweest met deze kinderen, waarvan je normaal gesproken alleen hoort in de krant of op televisie."

Wie dit jaar naar huis gaat met de Nationale Cordaid Profielwerkstukprijs wordt donderdag 15 juni om 14.15 uur bekendgemaakt in de grote zaal van het Tropenmuseum in Amsterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids