Winnaars KNAW Onderwijsprijs 2018, foto © KNAW

Indrukwekkende vwo-werkstukken over Trump en Poetin op het nieuws, achterblijvende jongens in het onderwijs, een akoestische iPhone-versterker en verlichting voor racefietsen. De KNAW heeft op dinsdag 12 juni bekendgemaakt welke vwo-werkstukken dit jaar de KNAW Onderwijsprijs krijgen. De feestelijke uitreiking was in de Rode Hoed in Amsterdam. Dit meldt KNAW.

Een jury van topwetenschappers beoordeelde dit jaar 337 profielwerkstukken van 155 scholen. De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs voor hun eerste collegejaar. De eerste prijs is 2.000 euro, de tweede prijs 1.500 euro, de derde prijs 1.000 euro. Verder krijgen de docenten die de prijswinnaars hebben begeleid een onderwijsgerelateerd prijzenpakket. De scholen van de winnende leerlingen ontvangen een officiële plaquette.

Jubileumjaar

Dit is het tiende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van onderwijs. De genomineerde profielwerkstukken en door de winnaars gemaakte filmpjes zijn te bekijken op www.knawonderwijsprijs.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids