Logo_logo_knaw
De KNAW heeft de twaalf vwo-werkstukken bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de KNAW Onderwijsprijs 2018. Hoge ogen gooien onder andere profielwerkstukken over het bewogen leven van een opa, een marktonderzoek naar circulaire mobieltjes, de uittocht van de scholekster en een volledig eigengemaakt longboard. Dit meldt de KNAW.

De uitreiking van de KNAW Onderwijsprijs vindt plaats op dinsdag 12 juni in De Rode Hoed in Amsterdam. Dan wordt ook bekend welke werkstukken een eerste, een tweede en een derde prijs krijgen. Een kort overzicht van alle werkstukken is hier te vinden.

De winnende leerling krijgt een studiebeurs voor het eerste collegejaar ten waarde van 2000 euro. De tweedeprijswinnaar krijgt 1500 euro en 1000 euro gaat naar de leerling met de derde prijs. Begeleidende docenten krijgen een onderwijsgerelateerd prijzenpakket en scholen een officiële plaquette.

Het is het tiende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids