Normal_politie__politieauto

Schoollocatie De Noordgouw in Heerde is afgelopen woensdag kort ontruimd geweest. De reden voor de ontruiming was het aantreffen van een onbekend persoon in de kruipruimte van de school. Het bleek om een examenleerling te gaan die met een paar medeleerlingen een grap uithaalde met een zogenaamde tijdscapsule. Dat meldt de Stentor.

De leerlingen hadden bedacht om een capsule met herinneringen aan hun middelbare school te verstoppen onder het schoolgebouw. Zij hoopten daarmee dat hun herinneringen in de toekomst ontdekt zouden worden, bijvoorbeeld bij de sloop van het pand.

Een monteur die woensdag in de kruipruimte werkzaam was, ontdekt de onbekende persoon en kreeg geen contact met de jongen. Daarop is de politie ingeschakeld door de school en is besloten om het gebouw te ontruimen. Alle leerlingen werden uit voorzorg naar huis gestuurd.

Gelukkig bleek er niks aan de hand te zijn. Toch zit bij de jongens die de grap uithaalden de schrik er goed in. De ouders van de leerlingen van De Noordgouw zijn op de hoogte gebracht over de situatie. Morgen worden de lessen weer gewoon hervat.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids