Normal_politie__auto

Het Amstelveen College stopt met de traditionele examenstunt. De school wil op een nieuwe manier afscheid gaan nemen van de examenleerlingen. Aanleiding voor dit besluit is een uit de hand gelopen eindexamenfeest in april. Dit meldt Het Parool.

Op 19 april werd de school in overleg met de politie gesloten. De schoolleiding van het Amstelveen College had toen via diverse kanalen, waaronder social media, signalen opgevangen dat leerlingen van zowel binnen als buiten de school van plan waren ernstig te gaan rellen. Een aantal jongeren kwam alsnog naar de school en stak vuurwerk af. Beveiligers met honden hielden de groep op afstand. De politie hield één scholier aan voor het beledigen van een handhaver.
 
Examenstunts op middelbare scholen lopen de laatste jaren vaker uit de hand. Scholieren richten vernielingen aan en gooien met eieren, stenen en zelfs vuurwerk naar omstanders en politie.
 
In een brief aan ouders laat het Amstelveen College weten te willen leren van andere middelbare scholen hierin. Steeds meer scholen organiseren in plaats van de examenstunt iets anders voor de leerlingen zoals een barbecue of een pretparkbezoek. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids