Normal_politie__auto

Het Amstelveen College heeft vandaag de deuren gesloten in overleg met de politie. De school is bang voor rellen tijdens het eindexamenfeest. Het bestuur had diverse signalen gekregen dat leerlingen de jaarlijkse examenstunt ernstig wilden verstoren. Dit melden Het Parool en NU.nl.

De schoolleiding van het Amstelveen College had via diverse kanalen, waaronder social media, signalen opgevangen dat leerlingen van zowel binnen als buiten de school van plan waren ernstig te gaan rellen. Zo zou er volgens de rector onder meer vuurwerk mee worden genomen.
 
In overleg met de politie is besloten de school te sluiten en alle feestelijkheden te schrappen. Ook de eerste twee lesuren voor leerlingen die niet in de examenklas zitten, vallen uit. De ouders en leerlingen zijn pas vanmorgen hierover gemaild, omdat de school bang was dat de rellen zich anders zouden verplaatsen naar de nacht ervoor. 
 
Examenstunts op middelbare scholen lopen de laatste jaren vaker uit de hand. Scholieren richten vernielingen aan en gooien met eieren, stenen en zelfs vuurwerk naar omstanders en politie. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids