Dood 16-jarige stagiair zorgt voor veel verdriet op zijn school en in Tubbergen

Het ROC van Twente is diepbedroefd na de dood van een 16-jarige leerling. De jongen was voor zijn stage aan het werk in een hotel in Tubbergen. Hij volgde de opleiding Technicus Engineering. Dat meldt de NOS.

Een woordvoerder van ROC van Twente liet aan Oost weten dat de leerlingen woensdagmiddag 15 mei bij elkaar kwamen op school. Daar is een stilteruimte ingericht waar leerlingen en docenten elkaar kunnen steunen. Ook ligt er een condoleanceboek waar iedereen een bericht kan achterlaten voor Bram en zijn nabestaanden.

'Dit komt bijna nooit voor' 

Een stagiair die op zijn stageadres verongelukt komt gelukkig bijna nooit voor, zo stelt de woordvoerder. “Als opleiding hebben we weleens te maken gehad met een arbeidsongeval waar ook stagiaires mee te maken hadden, maar een dodelijk ongeval heb ik nog nooit meegemaakt.”

Stage bij een installatiebedrijf in Tubbergen 

Bram liep als elektromonteur stage bij een installatiebedrijf in Tubbergen. Er scheen een stroomstoring te zijn bij een hotel in diezelfde plaats. Samen met een collega ging hij maandag 13 mei kijken wat er aan de hand kon zijn. Het lukte niet om de storing in de serre op te lossen, dus gingen ze op zoek naar de oorzaak in de kruipruimte van het hotel.

Kruipruimte 

Of de 16-jarige jongen zich alleen in de kruipruimte bevond moet nog onderzocht worden door de Arbeidsinspectie. Zijn collega sloeg in ieder geval alarm en een groep brandweermannen, die toevallig op het terras zaten, haalden de stagiair uit de kruipruimte en gingen meteen over tot reanimatie. Niet veel later arriveerde er een traumahelikopter, maar alle hulp mocht niet meer baten.

De vraag is nu: mag een stagiair wel in een kruipruimte aan het werk? Daar kan de Arbeidsinspectie op dit moment geen uitsluitsel over geven. Zij kijken nu vooral of de protocollen wel zijn opgevolgd.

Het stagebedrijf van de jongen is nu tijdelijk gesloten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk