Tilburgse leraren halen 1 april grap uit: ‘hang schoolwerk voor de ramen’

Vandaag is het 1 april. Normaal gesproken een dag vol grappen, maar dit jaar een heel andere dag wegens de coronacrisis. Toch haalden enkele docenten uit Tilburg grappen uit met hun leerlingen. Zo vroegen ze namens het ministerie van Schone Zaken aan kinderen hun kamer op te ruimen. Andere leerlingen werd gevraagd hun het huiswerk voor de ramen te plakken, zodat de juf het buiten kon nakijken. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Basisschool De Vijf Hoeven gaf opdracht om het huiswerk van de afgelopen twee weken zichtbaar op het raam te plakken. De juf kon het dan komen nakijken, zonder dat daarvoor contact nodig zou zijn. De meeste ouders trapten in dit verzoek. Juf Pleun laat weten dat het, ondanks de coronasituatie, een mooie dag voor haar was. “Ik mis de kinderen heel erg.”
 
Andere gezinnen kregen een digitale brief, verstuurd door basisschool de Boemerang. In de brief stond een mededeling van het ‘ministerie van Schone Zaken’. Aan kinderen werd gevraagd om hun kamer op te ruimen, omdat het van groot belang is dat kinderen in een schone kamer werken. De kinderen kregen de opdracht een foto van hun opgeruimde kamer op te sturen, omdat het voor het ministerie niet mogelijk was overal langs te gaan.
 
Door: Nationale Onderwijsgids