Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Voor een relatie met een 15-jarige leerling is een leraar uit Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. De affaire vond al plaats in 2006, maar de betreffende leerling deed onlangs, tien jaar later, pas aangifte. Dat meldt de Stentor.

Naast de werkstraf moet de man voorwaardelijk acht maanden de cel in. Daarnaast moet hij 1000 euro betalen aan het Schadefonds geweldsmisdrijven en zich laten behandelen. De leraar geeft toe dat hij destijds nooit een relatie had moeten aangaan met zijn toenmalige leerling. Inmiddels is hij niet meer werkzaam op de school en wordt hij door zijn gezin gesteund in de zaak.

Twee weken geleden vond de rechtszaak plaats in de rechtbank van Zutphen. Daar deed de leerling haar verhaal. Zij vertelde de afgelopen tien jaar met leugens en een gevoel van schaamte te hebben geleefd. Wat betreft de affaire met haar toenmalige leraar en tevens mentor kon ze geen kant op, vertelde ze. Erover vertellen durfde ze in eerste instantie niet, niet alleen door schaamte, maar met name ook vanwege de angst voor eventuele nieuwe slachtoffers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids