Normal_horloge

Twee studenten bedrijfskunde van de NHL Hogeschool hebben van de rechter werkstraffen van veertig uur opgelegd gekregen. Ze zouden iemand via Marktplaats hebben opgelicht. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

De studenten hadden in september 2016 een Breitling-horloge te koop aangeboden op Marktplaats. Onder een valse naam vroegen zij hier 2600 euro voor. Toen zij een koopdeal hadden gesloten met een belangstellende, stuurden zij hem in plaats van het horloge een etensbord met bestek toe. Hiervoor veroordeelde de rechter hen tot veertig uur werkstraf. Voor een tweede oplichtingszaak via Marktplaats met een IWC Schaffhausen-horloge zag de rechter te weinig bewijs. 
 
De verdachten zeiden spijt te hebben van het gebeurde. Ze hebben de schade vergoed. Een derde studentverdachte moet later voorkomen. Daarnaast kreeg een vrouw uit Purmerend ook een werkstraf van veertig uur opgelegd, waarvan twintig uur voorwaardelijk. Zij zou haar rekeningnummer beschikbaar hebben gesteld om het geld door te sluizen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids