Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

De docent die vorige week werd veroordeeld voor ontucht met een leerlinge van de Prinsentuin, is ook niet meer welkom op het Wellantcollege in Dordrecht. De man werkte sinds vorig jaar op de middelbare school die tot voor kort niet op de hoogte was van de ontuchtzaak. Pas toen de zaak eind juli dit jaar in de rechtbank behandeld werd, bracht de docent zijn leidinggevende op de hoogte. De man is met onmiddellijke ingang de toegang tot de school ontzegd. Dit meldt Brabants Dagblad.

De 59-jarige leraar heeft vrijdag een werkstraf opgelegd gekregen van 240 uur. Twee jaar lang had hij een relatie met een leerlinge. De relatie begon vlak voor haar diplomering. Toen de Prinsentuin lucht kreeg van de relatie is de man op staande voet ontslagen. De school heeft de zaak echter nooit naar buiten gebracht, ook ouders en leerlingen zijn niet ingelicht. Volgens directeur Roy Palmen van ROC West-Brabant, waaronder de Prinsentuin valt, was het "niet zinvol om er extern over te communiceren" omdat de leerlinge en haar klasgenoten inmiddels niet meer op de school zaten. Ook de docent heeft bij zijn aanstelling aan het Wellantcollege nooit iets gezegd.

Het Wellantcollege had de leraar voor de vakantie net een vast contract aangeboden. Het bestuur wil de docent nu echter zo snel mogelijk ontslaan. Toen ouders hoorden van de veroordeling van de docent, eisten zij dat de leraar weggestuurd zou worden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids