Normal_vuist_ruzie__compfight_

Een heftig filmpje dat beelden toont van een mishandeling op het Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft voor veel ophef gezorgd. De politie heeft het filmpje ook bekeken en heeft daarna actie ondernomen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Een leerling van het Alette Jacobs College werd zonder enige reden geslagen en mishandeld door een medescholier. Het filmpje kwam terecht op de site van Dumpert en is inmiddels bijna een half miljoen keer bekeken. Mensen reageren vol afschuw, niet alleen vanwege de mishandeling zelf, maar ook vanwege het plaatsen van de video.

Het slachtoffer deed geen aangifte bij de politie in Hoogezand, maar na het zien van het filmpje heeft de politie meteen ingegrepen en de dader, het slachtoffer en de maker van de video weten op te sporen. Inmiddels is er contact geweest, ook met de ouders van de scholieren.

Algemeen directeur Ineke de Roo van het Aletta Jacobs College heeft geen goed woord over voor de gebeurtenis die afgelopen vrijdag plaatsvond. De leerlingen is duidelijk gemaakt welke gevolgen de mishandeling met zich meebrengt. Want dat er maatregelen worden getroffen, spreekt voor zich. Of de mishandeling ook strafrechtelijke gevolgen heeft, beslist de politie Hoogezand samen met het Openbaar Ministerie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids