Normal_snapje

De NTR-serie Snapje? heeft de NOT Innovatie Award 2017 in de categorie Voortgezet Onderwijs gewonnen. De NOT Innovatie Award is een prijs voor het beste innovatieve product of dienst op onderwijsgebied. Snapje? is een serie van liedjes met videoclip van 2 minuten die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee, zoals De Staat, Racoon, Katinka Polderman en Mascha Halberstad. Dit meldt NTR.

De NOT is de belangrijkste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland. De jury zegt over Snapje? “Flipping the classroom is helemaal in opkomst en de filmjes van "Snapje?" kunnen prima thuis bekeken worden. Maar de korte "catchy" filmpjes op muziek kunnen ook heel goed door de leerkracht in de klas gebruikt worden ter aanvulling van een les. De clips zijn vlot, leuk, aansprekend en inhoudelijk heel sterk.”
 
Snapje? viel ook al in de prijzen tijdens Cinekid 2016. Daar won de serie de Gouden Kinderkast. Momenteel is een nieuwe serie Snapje? in de maak.
 
Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd. Anneke Dorsman, eindredacteur Snapje? ‘ Ik vind het zelf zo lekker als er een kwartje in mijn hoofd valt. Muziek en beeld helpen daarbij: in beeld kun je goed uitleggen en de muziek maakt dat het blijft hangen’.
 
Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming, Akwasi en A Whole Lotta People. En Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.
 
De grootste vakbeurs voor het onderwijs is nog tot en met zaterdag 28 januari te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht. Ook de Nationale Onderwijsgids is uiteraard aanwezig op de NOT, we zien u graag bij stand 08.C069 in hal 8!
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids