Normal_rss_entry-130387

Katinka Polderman en Kenny B, Kees Torn en Henny Vrienten maken kans op de Willem Wilminkprijs 2018. De award voor het beste kinderlied van het seizoen wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De ceremonie vindt plaats op 7 april in het Wilminktheater in Enschede.

Van cabaretière Polderman en Kenny B is het nummer Kilo, pond en ons uit de NTR-reeks Snapje?. In de serie korte internetfilmpjes worden lastige zaken voor kinderen uitgelegd. Uit deze serie komt ook het nummer Pi van cabaretier Kees Torn en Eefje de Visser. Het lied Optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi, de winnaar van 2017, kwam ook uit deze serie.

Andere kanshebbers zijn het lied Schiphol van Jurrian van Dongen en Peter de Witte, Tekening van Claudia Nieuwenhuizen en Rick Piepers, Altijd ietsie van Floortje Schoevaart en Henny Vrienten en Waterwerken van Ruben van Gogh en Bob Zimmerman.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Helga Kock am Brink, en 5000 euro. Dit geld wordt verdeeld onder de tekstschrijver, de componist en de artiest. Eerdere winnaars waren onder meer Ted van Lieshout en Koos Meinderts.

Door: ANP