Normal_96a258b8-f325-468b-9e51-2a48e1b888ae

Vanmiddag kende de organisatie van de NOT, de vakbeurs voor het onderwijs, de Innovatie Award 2017 toe aan Kazoo. Deze digitale muzieklesmethode voor het basisonderwijs is een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en werd ontwikkeld door uitgeverij Blink. De nieuwe lesmethode won de Jury Prijs 2017 voor het Primair Onderwijs. Dit meldt Blink.

“Kazoo is erin geslaagd om muziek laagdrempelig maken voor de leerkracht en uitdagend voor de leerling. Kazoo voorziet in de behoefte om muziekonderwijs te geven wat meer is dan alleen liedjes zingen!” , aldus het commentaar van de jury. De methode voorziet in de behoefte van 85 procent van de basisschoolleerkrachten om meer aandacht te besteden aan muziek.
 
"Kazoo biedt zowel leerkrachten als leerlingen een unieke ervaring. De combinatie van digitale innovatie in lesmethodiek en het feit dat nationale en internationale artiesten zoals Martin Garrix en Tania Kross centraal staan in de lessen, is vernieuwend in het onderwijs", aldus Kazoo uitgever Mirjam Bonting. 
"Wij zijn erg trots op het winnen van deze prijs, we hopen dat zoveel mogelijk kinderen met muziek in de klas aan de slag gaan", reageert directeur van Het Concertgebouw Simon Reinink op het winnen van de NOT Innovatie Award. Al ruim 4.000 Nederlandse leerkrachten testten de lessen van Kazoo met succes en al bijna honderd scholen werken inmiddels met de methode.
 
Kazoo helpt leerkrachten om op een laagdrempelige manier weer muziekles te geven. De methode is volledig in co-creatie met leerkrachten en leerlingen ontwikkeld en kent een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8. Het digibord, de input van aansprekende artiesten, het activerende karakter van de opdrachten en de lesvoorbereidingen, zorgen voor muzikale interactie tussen kind en leerkracht. Momenteel is Kazoo al beschikbaar voor groep 5 tot en met 8 en vanaf het volgende schooljaar is de methode ook inzetbaar in de onderbouwgroepen.
 
Ook de Nationale Onderwijsgids is aanwezig op de NOT. We zien je graag bij stand 08.C069 in hal 8!
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids