Normal_muziek__saxofoon__muziekles__muziekonderwijs

De Provincie Limburg doet een eerste bijdrage van 25.000 euro in het André Rieu Estafette Fonds. Eerder deze week maakte de beroemde violist en orkestleider bekend dat hij 425.000 euro doneert aan het Jeugdfonds Cultuur Limburg. Daarmee maakt hij het mogelijk dat ruim 1.000 kinderen extra in Limburg muziekles kunnen volgen of kunnen deelnemen aan culturele activiteiten. Het gaat dan om kinderen en jongeren waarbij de thuissituatie het financieel niet toelaat om deze activiteiten te volgen. Dit meldt provincie Limburg.

Het Rieu Estafette Fonds is een initiatief van het Jeugdfonds Cultuur en roept ondernemers en particulieren op om het stokje van Rieu over te nemen zodat de kinderen ook over een langere periode kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Met de bijdrage van 25.000 euro hoopt de Provincie Limburg de oproep tot donaties te kunnen versterken.
 

Muziekles voor alle Limburgse kinderen

Robert Housmans is gedeputeerde voor de Sociale Agenda: “Er zijn in Limburg nog zeker 10.000 kinderen en jongeren die door de financiële situatie thuis niet de kans krijgen om muziekles te volgen. Deze kinderen en jongeren wordt die mogelijkheid nu wel geboden en dat is prachtig. In Limburg moet immers iedereen mee kunnen doen. Daarom doet ook de Provincie Limburg een duit in het zakje. We maken 25.000 euro over naar de Stichting Cultuurfonds Limburg over zodat alle Limburgse kinderen, ongeacht het inkomen van hun ouders, muzieklessen kunnen volgen.”
 

Muziekeducatie

Overigens doet de Provincie Limburg meer op het gebied van muziekeducatie. Met het DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg investeert Limburg sinds 2014 in het bevorderen van muziekonderwijs. Mede hierdoor hebben intussen meer dan 60 procent van de basisscholen in Limburg structureel muziekonderwijs op school.
 
Meer informatie is hier te vinden. 
 

Door: Nationale Onderwijsgids