Het Concertgebouw Lanceert lespakket ‘Mahlers Digitale Klaslokaal’

Van 8 tot en met 17 mei 2020 organiseert Het Concertgebouw in Amsterdam voor de derde keer het Mahler Festival. Een eerbetoon aan de beroemde componist: Gustav Mahler. Speciaal voor basisscholen lanceert Het Concertgebouw samen met 123ZING het digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal. Dit meldt Het Concertgebouw.

De 123ZING Muziekmethode is een laagdrempelige, flexibele en digitale manier van lesgeven in muziek voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Hiermee kan elke leerkracht structureel en met plezier muziekles geven. De lessen voor Mahlers Digitale Klaslokaal bestaan uit videolessen, liedjes en actieve opdrachten, kant-en-klaar via het digibord toegankelijk. De lessen zijn voorzien van compacte leerkracht-informatie en direct toepasbaar in de klas.
 
Omdat Mahler zich liet inspireren door de wereld om hem heen, staan de muzieklessen voor groep 1-2 in het teken van de geluiden uit de natuur en voor groep 3-4 in het teken van de geluiden van de stad. In de muzieklessen voor groep 5-6 en groep 7-8 maakt de klas kennis met het werk en leven van Mahler.
 

Diverse muzikale vaardigheden

Schoolbreed wordt er gewerkt aan verschillende muzikale vaardigheden, zoals zingen, meespelen op zelfgemaakte natuurinstrumenten, dirigeren, uitvoeren van een bodypercussie en zelf componeren met de 123ZING Componeertools. In het lespakket zit ook een handleiding voor een muzikale eindpresentatie met de klas of met de hele school.
 
Voor de totstandkoming van de lessen zijn opnames gemaakt in Het Concertgebouw en is samengewerkt met het Jeugdorkest Nederland, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, blazerstrio Dividivi3 en diverse muzikanten.
 
Het lespakket is voor alle basisscholen in Nederlandgratis toegankelijk via de 123ZING Muziekmethode. Voor meer informatie zie: www.123zing.nl/mahler.
 
Door: Nationale Onderwijsgids